Omdat Cornelissen vooral actief is in de bevoorrading van supermarkten en andere grote winkels, heeft het bedrijf sinds de corona-uitbraak het veel drukker gekregen. “In het begin van de coronatijd, toen mensen begonnen te hamsteren, was het net een kerstperiode, maar dan onvoorbereid”, constateert Gijsbers, die dagelijks bezig is met de werving en selectie van kantoor- en logistiek personeel en vooral chauffeurs. Zij doet dit samen met de teamleider van de diverse afdelingen. Het werk neemt nog steeds toe en daarom zijn er nieuwe chauffeurs hard nodig. 

Vacatures doorplaatsen op vacaturebank

Gijsbers bespreekt één keer in de twee à drie weken veel zaken met het Mobiliteitscentrum van STL. “Daar zijn voor ons als SOOB-bedrijf geen kosten aan verbonden. Die ondersteuning is erg fijn. De contacten met de medewerkers van het Mobiliteitscentrum zijn heel goed en hun netwerk is groot. Zij plaatsen de vacatures die bij ons op de website staan op hun vacaturebank, waardoor het bereik sterk wordt vergroot. Zij kijken ook mee en bespreken de kandidaten die reageren op de geplaatste vacatures. Zelf nemen we daarna contact op met de kandidaten.” 

Vitaal beroep

Het gaat vooral om het werven van chauffeurs, nu bijvoorbeeld voor de standplaats in Pijnacker. “Die zijn moeilijk te vinden. Daarom is de ondersteuning van STL zo fijn. We hebben ook gebruikgemaakt van het zijinstroomproject van STL en zelf nieuwe chauffeurs opgeleid. We hebben de indruk dat winkeldistributie niet altijd even in trek is voor sommige chauffeurs. Dat zou kunnen komen door het werken in het weekend en de langere werkdagen. Er wordt ook wel wat verwacht van chauffeurs. Aan de andere kant is het sociaal werk en biedt het zekerheid van werk. Het beroep van chauffeur is in de coronatijd nog benoemd tot vitaal beroep.” 

Nu ook bezorgen van boodschappen

Cornelissen breidt de dienstverlening uit en is onlangs gestart met het bezorgen van boodschappen voor Albert Heijn in Turnhout. Op 6 oktober start het transportbedrijf hiermee in Ede. “Ik help bij het opstarten van een nieuwe hub of standplaats en werf hiervoor nieuw personeel”, zegt Gijsbers. "Als de nieuwe hub eenmaal draait, neemt de teamleider het werven van personeel van mij over. Maar er blijft nog genoeg werk aan de winkel.”