De aftrap was maandag 23 oktober op Notre Dame Des Anges in Ubbergen. “Tijdens De Logistieke Roadshow toeren we met een vrachtwagen langs middelbare scholen door heel Nederland. Deze vrachtwagen vouwt zich uit tot spelterrein waar leerlingen kennismaken met de logistieke sector. Dit jaar is het thema: ’Smakelijke tour rond de wereld'. Leerlingen maken de reis van hun favoriete gerechten mee in een viertal leuke opdrachten. In groepen verzamelen zij zoveel mogelijk punten. Aan het einde van de week ontvangen de snelste/beste groepen per opdracht een prijs”, aldus Ben Hendriks, projectmanager Logistieke Roadshow.

550 leerlingen bereiken

De Logistieke Roadshow bezoekt deze week in totaal zeven scholen, te weten Notre Dame Des Anges, Karel de Grote College, Raayland College, Marianum SG, OBC Elst, Hendrik Pierson College en Kandinsky College. Naar verwachting bereikt de Logistieke Roadshow daarmee in deze week ongeveer 550 leerlingen. Deze week is de laatste week van in totaal vijf weken Logistieke Roadshow 2023, waarbij scholen zijn bezocht van Rotterdam tot Winterswijk, Bleiswijk tot Tiel, Zevenaar tot Coevorden en Nijmegen tot Boxmeer.

Concept gekopieerd

“Het belangrijkste is dat de deelnemenede scholieren overal enthousiast zijn”, zegt Hendriks. “Deze scholieren zijn immers de toekomst als het gaat om straks toe te treden tot de mooie logistieke sector”. Dat het concept van de Logistieke Roadshow aanslaat, blijkt volgens Hendriks uit het feit dat het inmiddels is gekopieerd door STL. “En ondanks een verzoek tot samenwerking is dat er nog niet van gekomen. STL staat daar op dit moment niet positief tegenover. Wij zijn blij dat zowel de provincies als gemeenten, onderwijs en ondernemers positief zijn over dit initiatief van Logistics Valley.

Logistieke goeroe

De aftrap werd dit keer gedaan door Miranda Vodegel, manager Kennis DC Logistiek en verbonden aan de HAN. Zij is onlangs door Jong Logistiek Nederland uitgeroepen tot Logistieke Goeroe 2023. Hendriks: “Zij is bijzonder actief binnen Logistics Valley Regio Nijmegen en wij zijn trots dat zij vandaag de Logistieke Road Show wilde openen.”

Lees ook: Logistieke Roadshow laat jongeren carrièremogelijkheden ontdekken