Deze dodehoekmonitor is vanaf nu als af-fabriekoptie leverbaar op de 4x2 FT en 6x2 trekkers. DAF biedt het systeem ook aan als aftermarket-oplossing.

DAF City Turn Assist

Het detectiesysteem is ontworpen om chauffeurs te alarmeren met visuele en akoestische waarschuwingen zodra zich andere weggebruikers – van voetgangers en fietsers tot auto's en motorfietsen – in de dode hoek van de truck bevinden. Het bewakingssysteem waarschuwt niet alleen bij lagere snelheden in het stadsverkeer, maar detecteert op hogere snelheden ook weggebruikers op de naastgelegen rijstrook, bijvoorbeeld bij het wisselen van een rijbaan of tijdens het invoegen. 

Radartechnologie

Het systeem maakt gebruik van radartechnologie. Dat werkt dus ook bij slecht zicht. De enkele radarunit voor de korte afstand wordt op of bij het achterspatbord aan bijrijderszijde gemonteerd. Het ontwerp is volgens DAF zo robuust dat het onder zelfs de zwaarste omstandigheden blijft werken. Waarschuwingen worden weergegeven via een leddisplay op de A-stijl aan de bijrijderskant, dicht bij de buitenspiegel. Wanneer de richtingaanwijzer naar rechts is ingeschakeld, geeft het systeem ook een geluidssignaal.