De vraag naar een partner in opleiden kwam voor Bos Logistics voort uit de ambitieuze HR ontwikkelagenda van de organisatie.

“Een van de belangrijkste wensen was een breed e-learningpakket voor de medewerkers. In 2021 maakten we de keuze om met het leerplatform van THAR te werken,” vertelt Sake-Christiaan Stelpstra, Manager People.

Ontwikkelpaden binnen Bos

Voor het opleiden van medewerkers heeft Bos ontwikkelpaden ingericht. Zo kunnen medewerkers doorgroeien van B naar CE-chauffeur of van loodsmedewerker naar ploegleider.

Samen met THAR heeft Bos Logistics organisatiespecifieke e-learnings ontwikkeld, bijvoorbeeld voor de introductie van nieuwe medewerkers.

Nascholing met e-learning

Bos Logistics is specialist in wegtransport voor lucht- en zeevracht.

“De veiligheid van onze medewerkers en hun omgeving is erg belangrijk. We focussen niet alleen op onboarding en scholing maar ook op de nascholing van medewerkers.”

Het opleidingsproces digitaliseren

Voor Bos Academy is het heel belangrijk om overzicht te houden in opleidingsdata. Daar helpen de overzichten van THAR bij.

“Via THAR kunnen we meteen actie ondernemen wanneer een certificaat verloopt. Het leerplatform van THAR is gekoppeld met AFAS. Deze werkwijze sluit naadloos aan op de strategische pijler van Bos Logistics om een data- en ICT cultuur te creëren.”

Lees ook: Onboarding- en e-learning-programma's

Zo maak je leren aantrekkelijk

“Onze chauffeurs en magazijn-medewerkers hebben vaak te maken met wachttijden omdat een lading er nog niet is. Het is aantrekkelijk om die tijd efficiënt te gebruiken voor het volgen van e-learnings.

THAR geeft ons de mogelijkheid om medewerkers goed te onboarden en te ontwikkelen. Dit is erg belangrijk gezien de snelle groei van Bos Logistics. 

We geven prioriteit aan de veiligheid, gezondheid en duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers. Én zorgen ervoor dat medewerkers kunnen investeren in hun persoonlijke ontwikkeling.”

In 2023 werd Bos Logistics Best-in-Class op het onderdeel ‘innovaties in arbeid en scholing’ in de Top 100 Logistiek Dienstverleners.

Nassau Sneltransport werkt sinds 2020 met THAR. Het bedrijf was net ontstaan uit een fusie van twee gerenommeerde transportbedrijven. Dit bracht een flinke schaalvergroting met zich mee.

“De noodzaak om het opleiden van medewerkers te professionaliseren kwam al gauw om de hoek kijken,” vertelt Tim Suijkerbuijk, Mededirecteur en Security Manager bij Nassau Sneltransport.

Professionaliteit in opleiden

“Als sneltransportbedrijf heb je veel chauffeurs in dienst die Code 95 nascholing moeten doen. Zonder nascholingspunten mogen ze niet meer rijden als beroepschauffeur.

Professionaliteit in opleiden is dan erg belangrijk. In de software van THAR vonden we die professionaliteit. Door signalen te bundelen hebben we meer structuur en gemak bij het organiseren van de opleidingen.

Inmiddels gebruiken we THAR voor  meer dan Code 95 nascholing.

Onze medewerkers werken met de EPT en de laadklep en moeten laden en lossen op luchthavens. Dan zijn intern transport en medewerker luchtvracht cursussen belangrijk voor de veiligheid.” 

“Door signalen te bundelen hebben we meer structuur en gemak bij het organiseren van de opleidingen”
Het kennisniveau op peil houden

“Het op peil houden van het kennisniveau binnen de organisatie vinden we erg belangrijk. Daarom hebben we samen met THAR het boekwerk met veiligheidsnormen gedigitaliseerd.

Deze staat nu bij het maatwerk op ons platform als interactieve e-learning ‘Veilig en verantwoord werken’.”

De kennis testen

“Door in de e-learning afwisselend gebruik te maken van tekst en verschillende soorten beeldmateriaal wordt de aandacht van chauffeurs beter vastgehouden dan bij het leren uit een boek. De e-learning wordt afgewisseld met vragen. Zo komen we te weten of de informatie ook echt begrepen wordt.”

Geautomatiseerde borging

De voortgang van medewerkers kunnen we heel eenvoudig bijhouden via het platform.

De borging van de resultaten is heel belangrijk. Zo kunnen we altijd aantonen dat we onze medewerkers de juiste instructies meegeven om veilig te kunnen werken.

Op 8 en 9 november staat THAR op

ICT & Logistiek in de jaarbeurs in Utrecht.

Kom langs op STAND 03.D084