Vrachtwagenchauffeurs die Nederland bevoorraden worden geraakt door de sluiting van truckstops en wegrestaurants langs de snelwegen, constateert TLN. Deze faciliteiten langs de snelweg zijn echter onmisbaar voor vrachtwagenchauffeurs om te kunnen eten, drinken en douchen.

Coronavirus en pauzeren

TLN heeft dit onder de aandacht gebracht bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, die het verzoek nu in beraad heeft en komt er bij de brancheorganisatie op terug. TLN pleit voor een uitzondering op de sluiting van de horeca langs snelwegen voor vrachtwagenchauffeurs. Zij moeten ook pauze houden, vaak op parkeerplaatsen. Dan moeten zij eten en drinken kunnen afhalen bij dit soort horecagelegenheden langs de snelwegen. Een chauffeur kan immers niet met de vrachtwagen langs een supermarkt om een maaltijd te kopen. Daarnaast moeten chauffeurs zich kunnen opfrissen langs de snelweg en daarvoor gebruik kunnen maken van de aanwezige sanitaire voorzieningen.

Vitale beroepsgroep

De beroepschauffeurs kunnen aantonen dat ze tot de vitale beroepsgroep behoren door hun bestuurderskaart te laten zien aan medewerkers van de truckstops en wegrestaurants. Het openhouden van dit soort voorzieningen langs de snelwegen voorkomt bovendien dat chauffeurs noodgedwongen hun vrachtwagen moeten parkeren in steden en dorpen.