Duitsland heeft het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Portugal benoemd tot risicogebied. Om de Duitse grens te mogen passeren hebben chauffeurs, die in de afgelopen tien dagen in een of meerdere van de drie genoemde landen zijn geweest, een negatieve PCR-testuitslag nodig die niet ouder is dan 48 uur.

Testlocatie langs A27

Transport in Nood heeft langs de A27 een testlocatie voor deze chauffeurs ingericht. Na aanmelding bij Transport in Nood krijgt de chauffeur digitaal een voucher waarmee hij zich er kan laten testen; hij hoeft daarvoor dan geen afspraak te maken. Het document dat de chauffeur moet invullen is ook verkrijgbaar in het Engels en Portugees. De chauffeur moet een geldig identiteitsbewijs kunnen laten zien.

Uitslag PCR-test

Als de chauffeur test vóór 12.00 uur, dan streeft Transport in Nood ernaar dat hij de uitslag nog dezelfde dag krijgt, maar uiterlijk binnen 24 uur. Als de chauffeur na 12.00 uur test, dan streeft Transport in Nood ernaar de uitslag de volgende dag voor 12.00 uur te geven, maar uiterlijk binnen 24 uur. 

Quarantaine

De testuitslag wordt digitaal naar de chauffeur gestuurd in de vorm van een Engels certificaat. Wanneer de testuitslag negatief is, kan de chauffeur met dit certificaat de Duitse grens passeren. Wanneer de testuitslag positief is biedt Transport in Nood ook uitkomst: de vrachtwagen mag dan (tegen een dagvergoeding) op dezelfde locatie beveiligd blijven staan. Ook een overnachtingslocatie (eventueel inclusief eten) voor de chauffeur kan geregeld worden gedurende de zeven dagen dat de chauffeur in quarantaine moet. De quarantaine wordt pas beëindigd op het moment dat de chauffeur klachtenvrij is en er overleg is geweest met de GGD. Mocht er nog een lading in de vrachtwagen zitten die naar een klant moet, dan kan Transport in Nood ook daarin assisteren.

KLIK HIER als u uw chauffeur wilt aanmelden voor een PCR-test.