Nu steden zero-emissiezones introduceren en bedrijven hun duurzaamheidsambities opvoeren, zijn trucks die in alle behoeften voor transport en logistiek in de stad kunnen voorzien relevanter dan ooit. Om aan deze eisen te voldoen, presenteert Volvo Trucks nu de vernieuwde Volvo FL en FE Electric – elektrisch aangedreven middelzware trucks.

De Volvo FL en FE zijn ideaal voor de meeste toepassingen in stedelijk gebied, zoals distributie, afvalinzameling en bouwtransport. De elektrische versies zijn sinds 2019 op de markt en worden verkocht in meerdere markten in Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Azië en Australië.

Grotere actieradius en verkorte laadtijd

De AC-laadcapaciteit van de batterij-elektrische middelzware trucks is bijna verdubbeld tot 43kW, waardoor de tijd die nodig is om de accu’s op te laden met ongeveer 50% wordt verkort. De recent geïntroduceerde nieuwe accupakketten met grotere capaciteit, bieden een totale actieradius tot 450 km per lading.

"Volvo Trucks heeft een toonaangevend aanbod van elektrische trucks en wij verbeteren ze voortdurend om meer bedrijven in staat te stellen de stap te zetten naar zero-emissievoertuigen voor hun dagelijkse werkzaamheden", zegt Jessica Sandström, Head of Product Management bij Volvo Trucks. "De vernieuwde Volvo FL- en FE Electric-modellen zijn ideale werkinstrumenten voor bedrijven die duurzaamheid hoog op hun agenda hebben staan en bieden een breed scala aan toepassingen voor hun klanten."

Veiligheidsfuncties

Veiligheid is essentieel in de stadsdistributietrucks, die de doorgaans beperkte ruimte delen met auto's, fietsers en voetgangers in de drukke stad. Een reeks nieuwe veiligheidsfuncties verhoogt de veiligheid voor zowel de chauffeur als andere weggebruikers. Met deze veiligheidsupgrades – die vanaf nu op alle aandrijfvarianten van de Volvo FL en FE beschikbaar zijn – worden de algemene veiligheidsvoorschriften (General Safety Regulations, GSR) die in 2024 van kracht worden overtroffen.

Lees ook: Volvo Trucks introduceert snellaadnetwerk