De A13 is volgens Milence een belangrijke route voor transporteurs en chauffeurs van zware voertuigen die reizen tussen Parijs en Le Havre (de grootste containerhaven van Frankrijk), Caen, Dieppe en Rouen.

Beveiligd

De nieuwe locatie is beveiligd en voor alle vrachtwagens toegankelijk. De Franse laadhub beschikt over vier laadstations met vier krachtige CCS-laders (Combined Charging System). Ook zijn er toiletten, douches en een restaurant. Milence streeft naar een overgang naar Megawatt Charging System (MCS)-technologie, zodra deze beschikbaar is.

Om de hub toegankelijk te maken voor alle vrachtwagens, sluit Milence overeenkomsten met verschillende e-Mobility Service Providers (eMSP's) in Europa. Betaalkaarten van deze partijen kunnen worden gebruikt voor betaling.

App

Voor een betrouwbare laadervaring heeft Milence een gebruiksvriendelijke app ontwikkeld voor klanten. Daarmee vinden zij eenvoudig de dichtstbijzijnde laadhub en kunnen ze op verschillende locaties betalen.

Het introductietarief van Milence is vastgesteld op EUR 0,4 (0,399 euro) per kWh exclusief btw en transactiekosten. Dit tarief geldt voor alle laadhubs van Milence, in alle landen. Het tarief is te vinden in de Milence-app en wordt weergegeven bij het laadstation.

Anja van Niersen, CEO van Milence, is enthousiast over deze tweede mijlpaal. Milence heeft locaties in vijftien landen vastgelegd. De organisatie is een joint venture tussen Daimler Truck, de TRATON GROUP en Volvo Group.

Lees ook: Grootste publieke trucklaadplein van Nederland opent in Enter