Het snellaadstation van Leap24 in Almere telt vier snelladers. Hiermee kunnen elektrische auto’s tot 120 kW per uur opladen. Dat is bijna tien keer sneller dan bij een openbare laadpaal aan de straat. 

Snellaadstation Almere

Met het oog op bestel- en vrachtwagens zijn de laadplekken extra ruim. Een voertuig van 11 meter lang en 3 meter breed kan in een van de vier parkeervakken terecht. Dit laadstation is openbaar toegankelijk en ook personenvoertuigen kunnen in Gooisekant snel opgeladen worden. 

Uitbreiding laadpunten

Naast het snellaadstation in Almere wordt er in Geleen en Rotterdam gebouwd aan stations van Leap24. Het aantal laadpunten voor grote en kleine voertuigen wordt komende jaren flink uitgebreid. In 2026 wil het bedrijf zo’n tweehonderd locaties in Nederland hebben. Zo kunnen niet alleen personenvoertuigen snel weer de weg op, maar straks ook de grotere ‘veelrijdende’ bestelbussen en vrachtwagens.

Op weg naar ZES

27 steden, waaronder Almere, spraken de ambitie uit om voor 2025 zero-emissiestadslogistiek (ZES) te hebben. Zo verminderen ze de CO2-uitstoot in steden en verbetert de luchtkwaliteit.

Lees hier meer: Focus niet alleen op emissies, stadslogistiek moet ook efficiënt zijn

Elektrisch rijden past goed binnen die ambitie. Elektrische voertuigen zijn schoon, stil en zuinig waardoor ze bijdragen aan een gezonde en aantrekkelijke leefomgeving. Leap24 wil met de snellaadstations het overstappen op elektrisch rijden aantrekkelijker maken voor wegtransport.