Met de aanschaf van de Renault Trucks E-Tech D Wide distributietrucks start Sligro zijn eigen, geheel groene transportbedrijf. De nieuwe vrachtwagens worden ondergebracht in Sligro Food Group Transport: een nieuw bedrijfsonderdeel náást de vaste transportpartners waarmee Sligro al jaren samenwerkt. Sligro Food Group Transport focust zich als groen transportbedrijf op schone en duurzame distributie. Verduurzaming van transport is een belangrijk onderdeel van het ambitieuze duurzaamheidsprogramma van Sligro Food Group. Met de keuze voor een eigen transportbedrijf heeft Sligro zelf de regie over zijn verduurzamingsambities, het tempo waarin die gerealiseerd worden en met welke middelen.


Support van de dealer

Koen Slippens, CEO Sligro Food Group, ontving onlangs uit handen van Bas van Heertum van BAS Truck Center de sleutels van de eerste Renault Trucks E-Tech D Wide. Slippens: “Groen past goed bij de kleuren van Sligro. Dus laten we ervoor zorgen dat we veel groene kilometers gaan maken. In de keuze voor elektrische Renault-trucks is, naast prijs-kwaliteit, de support van de dealer een belangrijke reden. BAS Truck Center is een partij die ons kan ontzorgen. De voertuigen worden turnkey opgeleverd inclusief laadbak en koeling.
Ook op andere terreinen worden we ontzorgd. Denk aan onderhoud en het coachen en opleiden van chauffeurs. Wij zijn relatief onervaren in het hebben van een eigen transportbedrijf. De support van de dealer geeft ons het vertrouwen dat we deze stap prima kunnen gaan zetten. De deskundigheid, de goede serviceorganisatie in Nederland en het goede netwerk van BAS Truck Center zijn belangrijke redenen om voor Renault Trucks te kiezen.”


Allesomvattende service

Ook voor Renault Trucks Nederland en BAS Truck Center is de levering van deze elektrische trucks aan Sligro Food Group bijzonder. Het is namelijk de grootste deal die door een particuliere Renault Trucks-dealer in Europa is gesloten. Het onderstreept de kennis en expertise die er binnen Renault Trucks Nederland en de dealerbedrijven zijn om klanten te adviseren en ondersteunen in de transitie naar emissievrij transport.
Bas van Heertum: “Met onze 360 graden approach leveren wij onze klanten allesomvattende service. Van het configureren van de truck en afstemming met de carrosseriebouwers tot financiering, vlootbeheer en uptime management. Om een voorbeeld te geven: met Optifleet van Renault Trucks monitoren we de rijstijl van de chauffeur. Op basis daarvan kunnen we ervoor zorgen dat de chauffeurs optimaal omgaan met de trucks waardoor de performance en de TCO voor de klant het meest gunstig zijn. Met onze 360 graden approach ontzorgen we volledig zodat Sligro zich kan concentreren op zijn kernactiviteit.”


Inzet in Amsterdam

De vrachtwagens gaan rijden naar Sligro-klanten binnen de Ring van Amsterdam. In combinatie met de nu al aanwezige elektrische vrachtwagens kan de hoofdstad dan volledig elektrisch door Sligro beleverd worden. Dat gebeurt vanuit de zogeheten ‘BS Amsterdam’: het Sligro distributiecentrum aan de rand van de stad. Op die locatie is een geheel nieuwe laadinfrastructuur aangelegd om alle elektrische vrachtwagens te kunnen opladen. Daarmee is Sligro voorbereid op de emissievrije zones die Amsterdam vanaf 2025 instelt. In deze zones zijn alleen zero-emissie voertuigen welkom.

Over Sligro Food Group

Sligro Food Group is een toonaangevende totaalgroothandel voor professionals in food. Met 50 zelfbedieningsgroothandels, 9 bezorggroothandels en een assortiment van ruim 60.000 artikelen bedient Sligro bedrijfsmatige klanten in heel het land. Sligro voorziet deze klanten van kwalitatieve food, non-food en dagverse producten.

Over Renault Trucks

Renault Trucks, de Franse vrachtwagenfabrikant, levert al sinds 1894 transportoplossingen aan professionals, van lichte bedrijfswagens tot zware trekkers. Renault Trucks zet zich in voor energietransitie en biedt brandstofefficiënte voertuigen en een compleet gamma van 100% elektrische vrachtwagens, waarvan de levensduur wordt verlengd door middel van een circulaire economie.

Renault Trucks maakt deel uit van de Volvo Group, een van 's werelds grootste fabrikanten van vrachtwagens, bussen, bouwmaterieel en industriële en scheepsmotoren. De groep levert ook complete financierings- en serviceoplossingen.

Key figures

9,450 employees worldwide

4 production sites in France

1,400 sales and service points worldwide

59,000 vehicles sold in 2022

Video

Bekijk de volgende video’s (korte en lange versie) voor een toelichting op deze innovatieve klantbenadering van Sligro Food Group door BAS Truck Center en Renault Trucks Nederland.

Korte versie: https://youtu.be/5dQD9mihDUI

Lange versie: https://youtu.be/kjKi9FiAgJg

Lees ook: Vrachtwagenbezitters ontvangen brief RDW over zero-emissiezones