De drie nieuwe koelsystemen voor opleggers vormen een uitbreiding van het marktleidende Thermo King Advancer A-Series-portfolio.
De nieuwe Advancer Spectrum is voorzien van een 48V DC-mild-hybride-technologie die nu beschikbaar is voor temperatuurconfiguraties met twee verschillende zones tijdens dezelfde reis, met nauwkeurig temperatuurbeheer en een nauwkeurige instelpuntregeling. 

Advancer Spectrum introduceert een nieuw prestatieniveau voor de Advancer A-Series van de multitempoplegger, het snelste temperatuurherstel en de snelste pulldown en de hoogste koelcapaciteit op de markt, aldus Thermo King. Advancer Spectrum levert tot 30 procent besparing op brandstofkosten in vergelijking met het marktgemiddelde. De architectuur van de units verlengt volgens de fabrikant ook de onderhoudsintervallen tot wel 30 procent en vermindert ongepland onderhoud met tot wel 60 procent.

De nieuwe, op maat ontworpen externe verdampers brengen extra capaciteit naar de verschillende zones, waardoor de flexibiliteit en efficiëntie van de activiteiten van klanten wordt gemaximaliseerd. In combinatie met de geheel nieuwe Advancer-multitemp-controller kunnen klanten de temperatuur nauwkeurig beheren terwijl ze realtime inzicht krijgen in hoe de unit werkt, hoe de temperatuurzones presteren en hoeveel brandstof de unit verbruikt.

Advancer Spectrum is de eerste multitempopleggerunit op de markt die volledige transparantie van brandstofniveaus en verbruik biedt. Klanten hebben zowel op de unit als op afstand via telematica toegang tot het brandstofverbruik en andere gegevens, waardoor ze hun wagenpark innovatiever kunnen optimaliseren.  Wagenparkintelligentie is standaard, want Advancer Spectrum wordt geleverd met twee jaar volledige, tweerichtings telematica-connectiviteitsservice.

Thermo King-koelunit en batterijopslagtechnologie

Het slimme energie genererende systeem van Advancer AxlePower levert het vermogen dat nodig is om de koelunit van de oplegger te laten werken door gegenereerde energie om te zetten die door de as van de oplegger wordt teruggewonnen tijdens de routinematige werking van het voertuig. Ontwikkeld in samenwerking met BPW, is de Advancer AxlePower een volledig geïntegreerd, tractoronafhankelijk systeem dat de ePower-as van BPW combineert met een Thermo King-koelunit en batterijopslagtechnologie.

Het systeem slaat de energie die wordt teruggewonnen terwijl het voertuig rijdt of remt op in een hoogspanningsaccu en hergebruikt het om de koelunit van stroom te voorzien, waardoor volledig elektrische, emissiearme en autonome koeling van opleggers mogelijk wordt. Het batterijpakket biedt, afhankelijk van de configuratie, gemiddeld vijf uur autonomie van de koelunit om stationaire operaties te dekken. Met slim vermogensbeheer dat het in- en uitschakelen van de generatoren regelt, minimaliseert Advancer AxlePower ook de weerstand op de tractor en biedt het de wagenparkbeheerder realtime zicht op de prestaties om 'oplaadangst' te voorkomen.

De mogelijkheid om energie te winnen en te hergebruiken maakt het AxlePower-systeem volgens Thermo King een ideale toekomstbestendige oplossing om alle soorten opleggerritten duurzamer te maken. Met stille werking en geen CO2-uitstoot van de koelunit bij gebruik van het batterijpakket, stelt deze technologie klanten in staat om langeafstandsleveringen en leveringen in de binnenstad uit te voeren, ook in ultralage-emissiezones (Ultra-Low Emission Zones - ULEZ's) en stedelijke gebieden met geluidslimieten. 

Advancer-e: elektrische, motorloze, emissievrije koelunit

De Thermo King Advancer-e is ontworpen om de realisatie van CO2-neutrale opleggerwagenparken te versnellen en heeft een motorloze en elektrische architectuur met alle functies die de Advancer A-Series-units tot de meest efficiënte koelsystemen voor opleggers op de markt maken.
Advancer-e is stroomonafhankelijk en compatibel met alle belangrijke alternatieve motorstroombronnen, waaronder de Advancer AxlePower, Frigoblocks Envirodrive-dynamo en -invertertechnologie, Thermo Kings EnergyPack-accu, en externe stroomvoorziening wanneer de Advancer-e gestationeerd is in het depot. 

Met zijn volledig elektrische architectuur kan één Advancer-e-unit de CO2-voetafdruk van een opleggerwagenpark verminderen met maximaal 10 ton CO2 per jaar. Advancer-e is compatibel met elke tractor voor leveringen in de binnenstad of voor langeafstandsopdrachten in combinatie met de juiste vermogenstechnologie-oplossing van Thermo King. De flexibiliteit van de Advancer-e stelt transportbedrijven in staat om de veranderende emissiearme wetgeving meer dan een stap voor te zijn, aldus Thermo King. Gecombineerd met dezelfde A-Series-controller en intuïtieve telematica, biedt de Advancer-e duurzaamheidsvoordelen en efficiëntie op het gebied van temperatuurbeheersing – strategische topprioriteiten voor veel transportbedrijven op weg naar volledige elektrificatie.