De StepStar heeft een constructie die zorgt voor een aanzienlijke gewichtsbesparing ten opzichte van vergelijkbare trailers, meldt Goldhofer. Het laadvermogen is hoger bij een gelijke of nog betere stabiliteit. Er kan worden gekozen uit 8- en 10-/12-tonsassen. Die keuze is medebepalend voor het laadvermogen en de laadvloerhoogte.

Goldhofer StepStar en lage doorgangen

Speciaal voor het transport van grote graafmachines beschikt de StepStar een naar achteren open gieksleuf zonder dwarsbalken. Hierdoor vinden ook grote gieken/graafarmen een plek in de gieksleuf terwijl de totale hoogte niet wordt beperkt. Dit betekent dat lage doorgangen moeiteloos kunnen worden genomen. Dit leidt tot eenvoudigere vergunningsprocedures en goedkopere transporten.

Oprijbanen

Goldhofer heeft voor de StepStar een compleet programma van oprijbanen voor het laden en lossen van machines. Deze oprijbanen kunnen snel worden bevestigd en gewisseld.

Sjorconcept

Het sjorconcept van de StepStar biedt goede mogelijkheden voor het zekeren van ladingen. RUD-bindogen met een capaciteit van 10.000 daN, evenals talrijke sjorgaten in het buitenframe voor spanbanden, resulteren volgens Goldhofer in een samenhangende oplossing voor het zekeren van zware objecten. In combinatie met de lichte rubberen bekleding van TraffideckGo kan met minder sjorkettingen het hoogste niveau van veiligheid worden bereikt. Optioneel zijn twistlocks leverbaar, zodat ook containers kunnen worden vervoerd.