Tot nu toe werd de Poolse fabrikant vertegenwoordigd door onafhankelijke agenten in België. In 2023 vonden 29 opleggers hun weg naar de Belgische markt. “We openen een vestiging in Horst van waaruit we onze activiteiten zoals sales, aftersales en voorraad van diverse trailermodellen zullen ontwikkelen om snel te kunnen leveren. Ook zullen we op deze locatie onderdelen op voorraad hebben om onze klanten een hoog serviceniveau te kunnen bieden”, zegt Ronald Kroesen, managing director van Wielton Benelux BV. Sinds 1 januari heeft hij al bestelbonnen ontvangen voor zo’n 55 stuks.

Aanbod

Het aanbod voor de Belgische, Nederlandse en Luxemburgse markt omvat schuifzeilopleggers, bakopleggers, containerchassis en kippertrailers. “De eerste van de aangeboden voertuigen is de Curtain Master universele oplegger, gekenmerkt door een extra versterkt ladderchassis met een laag tarragewicht. Een ander product speciaal voor de Benelux-markten is de Dry Master oplegger met gesloten laadbak, met een stijve carrosserie die de toegang voor derden effectief beperkt en beschermt tegen barre weersomstandigheden. Het portfolio omvat ook de Container Master oplegger, die wordt gekenmerkt door een modern frame- en carrosserieontwerp dat een hoge duurzaamheid garandeert. Daarnaast heeft Wielton een zeer uitgebreid portfolio van kipperopleggermodellen met een stalen chassis en een stalen of aluminium opbouw in verschillende afmetingen. Er zijn ook plannen om het aanbod uit te breiden met gepersonaliseerde voertuigen”, aldus Ronald Kroesen. Het aanbod omvat ook telematicaoplossingen (Aberg Connect) en de dienst na verkoop wordt gegarandeerd door Aberg Service.

Groei

Wielton groeit naar eigen zeggen dynamisch en heeft de afgelopen jaren een aantal bekende merken overgenomen, zoals Fruehauf in Frankrijk, Langendorf in Duitsland, Viberti in Italië en Guillen in Spanje. Dit maakt de Poolse groep een van de vijf grootste trailerfabrikanten in Europa.

Lees ook: Trends in trailers: Oplegger moet bijdragen aan milieudoelstellingen