De Talson TGM oogt op het eerste gezicht als een standaardtrailer met zijn 22,5 inch-velgen. Maar de trailer biedt wel een laadhoogte van 2.800 millimeter. De TGM biedt daardoor meerdere laadmogelijkheden, van volumineuze goederen tot (bij gebruik van een tweede laadvloer) maximaal 66 europallets. 

Diverse goederen in hybridetrailers

Van de Kamp Transport gebruikt de Talson TGM voor ondere andere transport van meubilair, palletgoed en stukgoed binnen Europa. “We kunnen met deze trailers diverse soorten goederen combineren”, vertelt Van de Kamp. “Bijvoorbeeld onderin stukgoed of pallets, en bankstellen op de tweede laadvloer die de chauffeur eenvoudig en snel kan plaatsen met behulp van het Talfix-systeem.”

Zelfdragende carrosserie

Carrosserieën van Talson zijn zelfdragend. Het trailerchassis is grotendeels verwerkt in de vloer. Daardoor bieden ze extra binnenhoogte. Bij de Talson TGM zijn bovendien 55-seriebanden gemonteerd. Die zijn lager dan de gebruikelijke 60-seriebanden van een standaard gesloten oplegger. De zijwanden zijn uitgerust met het Talfix-systeem, waarin balken kunt worden ingehaakt om lading te zekeren of een tweede laadvloer te creëren. Op bestelling wordt de TGM geleverd met een laadklep naar keuze, achtersluitend of ondervouw. 

De koppelhoogte van de Talson TGM is 115 centimeter. Hij kan dus met een standaardtrekker worden gereden. De Volvo FH-trekkers van Van de Kamp staan op 70-seriebanden, die zijn iets platter dan standaardbanden. Van de Kamp: “Wij werken met een koppelhoogte van 110 tot 112 centimeter.” De Talson TGM heeft een laadlengte van 13,60 meter. Hij staat op drie 9-tonsassen waarvan de voorste as hefbaar is. Het eigen gewicht bedraagt (exclusief laadklep) ongeveer 7.600 kilogram.