Gé Simons Internationaal Transport en de opdrachtgever voor wie de trucks worden ingezet, hebben allebei de duurzaamheidsgedachte hoog in het vaandel staan. Zij hebben beide het doel uitgesproken om de carbon footprint verlagen. Door het gebruik van vloeibaar aardgas als aandrijftechniek kunnen ze gezamenlijk de uitstoot van CO2 reduceren. 

Compressor gekoppeld aan Iveco lng-motor

Op basis van de goede ervaringen met de op zijn lng-trucks gemonteerde bulkcompressoren heeft Gé Simons Internationaal Transport gekozen voor Gardner-Denver om de 55 kVa generator-set te leveren. De generatoren zijn naast de bekende compressoren en blowers een specialiteit van het bedrijf uit Woerden. 

Door de goede samenwerking tussen de verschillende partijen waren vooraf alle details bekend en kon de vrije ruimte achter de cabine berekend worden. Hier heeft Gardner-Denver een installatie voor ontworpen en gebouwd die naadloos aansluit op de lng-motor van Iveco en aan alle eisen voldoet. Er is specifiek gekozen voor hydraulisch aangedreven generatoren met montage op een frame achter de cabine. Zo blijft er maximale ruimte voor de lng-tanks. Door de toevoeging van een display, waarop de chauffeur eenvoudig de gegevens van de generator kan aflezen, is het gebruiksgemak en bedrijfszekerheid enorm toegenomen.

Gé Simons Internationaal Transport

Het in 1964 opgerichte familiebedrijf Gé Simons Internationaal Transport heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een logistieke dienstverlener met specialisaties in het bulktransport, gastransport en warehousing. Naast wegtransport maakt het transportbedrijf uit Hilvarenbeek al decennia lang gebruik van intermodaal transport voor het vervoer op lange afstand.