Van der Wal zegt dit in de nieuwe rubriek ‘Aandocken' in Transport & Logistiek. "Veel mensen in de transportsector vinden dat er wat moet veranderen, maar bewegen niet als de kosten voor de baten uitgaan”, stelt Van der Wal daarin ook. "Mooi om nog even goedkopere Euro 5-auto’s aan te schaffen net voor de Euro 6 uitkomt. Maar vanuit milieuoogpunt moet je dan de ogen uit je kop schamen. Op dat moment moet je immers gewoon gaan voor Euro 6."

Duurzaamheid: ‘Zet meer lzv’s in'

Om duurzamer te werk te gaan, moeten verladers en vervoerders wat Van der Wal betreft beter kijken naar de locaties waar productiebedrijven en dc’s worden gebouwd. "Ook moeten er meer lzv’s worden ingezet, dat levert een CO2-besparing op van 35 procent." 

Vervoerders en verladers

Van der Wal vindt dat vervoerders en verladers het gesprek met elkaar moeten aangaan om tot duurzame oplossingen te komen. "Geen van beide kan dat alleen. Ik zeg dan: neem je verantwoordelijkheid. Het is veel leuker om voor de troepen uit te lopen dan met een stok een richting ingeslagen te worden.”

Het hele interview met Henk van der Wal in de rubriek ‘Aandocken' is te lezen in Transport & Logistiek 1, dat op vrijdag 24 februari verschijnt.