Volgens LCW Groningen sluiten de activiteiten van beide familiebedrijven goed op elkaar aan. Met name de 24-uurs distributie van incourante producten (producten die lang, breed of kwetsbaar zijn) met kooiaap in de Benelux, wordt versterkt en kan zelfs verder worden uitgebreid.  

De samenvoeging biedt een aantal voordelen: door schaalvergroting kan LCW gezamenlijk investeren in automatisering, een duurzaam wagenpark en een sociaal personeelsbeleid. Verder kan LCW zich naar eigen zeggen, met een extra locatie in Midden-Nederland, beter voorbereiden op de elektrificatie. En door een extra koppel- en overslag-locatie kunnen de rij-uren naar beneden.

Schaalvergroting

“Van de Hoef is sinds haar oprichting in 1929 uitgegroeid tot de moderne logistieke dienstverlener die het nu is, met vakbekwame medewerkers en loyale opdrachtgevers”, aldus Frans Baltussen directeur van Van de Hoef. “Door de combinatie met LCW zullen we door de schaalvergroting nog beter in staat zijn om onze opdrachtgevers te bedienen met transportoplossingen.” Hij blijft de komende jaren betrokken bij de organisatie om de overgang soepel te laten verlopen.

LCW Groningen is in 2003 ontstaan uit een fusie tussen de transportbedrijven Gebr. Gorter, Gebr. Vonck en Liewes. Deze logistieke dienstverlener is dagelijks op pad met 120 vrachtwagens om transport en distributie (met kooiaap) te verzorgen in de bouw, food en agrarische sector, met standplaatsen door heel Nederland.

Energiehub

Het hoofdkantoor met een logistiek centrum van 23.000 m2 staat in Groningen. De eerste elektrische vrachtwagen wordt binnenkort afgeleverd. Verder bouwt men in Groningen aan een energiehub met een laadplein voor het opladen van meerdere elektrische vrachtwagens met groene stroom.

“Wij zijn blij dat Van de Hoef nu onderdeel uitmaakt van LCW”, aldus Jakob Vonck en Renze Vonck die samen met Gerrie Gorter en hun broers Jan Vonck en Pieter Vonck de directie voeren van LCW.

Lees ook: Van ’t Kruis Bulk Logistics lijft H.C. Vink in