"Toen ik de software van Cargors voor het eerst zag, was ik meteen overtuigd," zegt Bas. "Cargors is een online platform dat verladers en vervoerders met elkaar verbindt via hun eigen software. Ze hebben al meer dan 300 vervoerders en 800 verladers weten aan te trekken. Wat Cargors echt uniek maakt, is dat het mkb-bedrijven de mogelijkheid biedt om direct zaken te doen met gerenommeerde vervoerders, met volledige transparantie en keuzevrijheid. Verladers hebben geen ander platform meer nodig en kunnen al hun zendingen op één plek beheren. Dit betekent dat traditionele expediteurs niet langer nodig zijn, wat de schaalbaarheid van Cargors enorm vergroot."

Neutraliteit

Najeeb Qazizada, oprichter van Cargors, is erg blij dat Lorenzo Bas investeert in Cargors. "Zijn ervaring en netwerk zijn essentieel voor ons en deze investering toont aan dat we op de juiste weg zijn. We zijn zeer enthousiast om samen te werken aan het vereenvoudigen en transparanter maken van transport voor het mkb." Tim Bosman, mede-oprichter van Cargors, vult aan:  "De neutraliteit van Cargors blijft behouden, aangezien we geen vervoerders als investeerders hebben. De samenwerking met Lorenzo Bas versterkt echter onze mogelijkheid om beter inzicht te krijgen in en in te spelen op de behoeften van verladers. Zijn ervaring en expertise zullen ons helpen om ons platform verder te verbeteren en een nog meer klantgerichte oplossing te bieden.”

Lorenzo Bas

Expertise

Na de verkoop van de Bas Group startte Bas samen met Wijnand van der Velden een bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van logistiek vastgoed. Met zijn terugkeer in de logistieke sector, nu als investeerder in Cargors, brengt Bas zijn waardevolle expertise en netwerk mee om te voldoen aan de groeiende behoeften en wensen van bedrijven in de sector.

Lees ook: Lorenzo Bas ontpopt zich tot voortvarend logistiek vastgoedontwikkelaar

Ervaring

Bas heeft jarenlang aan het roer gestaan van het familiebedrijf, de Bas Group, dat actief was in transport en logistiek. Als CEO heeft hij het bedrijf laten groeien en diversifiëren, met een sterke focus op het leveren van hoogwaardige logistieke diensten aan klanten wereldwijd. Onder zijn leiding heeft de Bas Group een solide reputatie opgebouwd als betrouwbare en innovatieve logistieke dienstverlener. Bas heeft een diepgaand inzicht in de uitdagingen en kansen binnen de sector en is bekend met de complexiteit van het besturen van een logistiek bedrijf in een steeds veranderende markt.