MendriX is nu 3,5 jaar softwareleverancier van Elst Transport. Het maakt gebruik van een breed pakket van het TMS, met onder meer wagenparkbeheer, urenregistratie, track-and-trace, facturatie en transportplanning. MendriX-directeur Laurens van Run: “Elst Transport is niet alleen een trouwe klant, maar ook een waardevolle ambassadeur voor ons. We hebben recent nog samen met hen een BI-tool geïntegreerd, wat heeft geleid tot een efficiëntere werkwijze. Door hun gebruik van onze MendriX Mobile-app, de integratie hiervan in hun kernprocessen en het aanbrengen van nieuwe klanten hebben ze laten zien dat ze ons vertrouwen en wij staan dan ook 24/7 voor hen klaar.”

CO2-uitstoot registreren

Elst Transport heeft zijn hoofdvestiging in Breda, nog een vestiging in Apeldoorn en drie overslaghubs. Het breidt verder uit om een fijnmazig netwerk op te bouwen voor elektrisch en waterstoftransport. Duurzaamheid is een speerpunt van het bedrijf, waarin MendriX een rol speelt. Door een efficiënte planning, met zo weinig mogelijk kilometers, kan Elst Transport de ritten monitoren. “En met MendriX TMS kunnen we ook de CO2-uitstoot registreren”, vertelt Danny.

Over MendriX

MendriX, gevestigd in Maarssen, bedient met zijn transportmanagementsysteem een almaar uitdijende groep koeriersbedrijven en transportondernemingen. Zij kunnen met MendriX TMS de bedrijfsprocessen stroomlijnen en de planning optimaliseren. Het is een compleet pakket dat maximale flexibiliteit biedt: klanten betalen alleen voor de onderdelen die voor hen van toegevoegde waarde zijn. MendriX is al 20 jaar dé expert in groupage, distributie en last mile voor B2B en B2C.