De truck werd gekozen uit 24 trucks die waren genomineerd door de kopers van het Truckstar Fotojaarboek 2023. Dat boek vormt met zijn honderden foto’s van Nederlandse vrachtwagens al jaren de basis voor De verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland.

Arno Visch wilde al jaren een keer meedoen maar het paste nooit door drukte op het werk. “In de agrarische sector is het in de zomermaanden aanpoten voor ons”, vertelt Arno. “Vorig jaar ben ik voor mezelf begonnen zodat het nu wel kon. En ik wilde gewoon één keer meedoen met de verkiezing.” Hij trilt nog een beetje van alle spanning. “Maar dit resultaat had ik echt niet verwacht. Geweldig gewoon. Ook voor alle jongens die eraan meegeholpen hebben. Vooral de tanktrailer klaar maken was veel werk. Dan is dit de ultieme beloning.” En nu? “Deze gaat nooit meer weg”, grapt Arno met een knipoog naar de uitspraak van de winnaar van vorig jaar. Dan serieus: “Nee echt, als er een andere komt blijft deze als hobby auto. Het is een winnaar, die mag blijven.”

De jury vond dat de truck van Visch zich duidelijk van de andere onderscheidt. “Samen een auto op deze manier opbouwen is een prestatie om trots op te zijn”, aldus de jury. “De basis voor een vriendschap voor langere tijd.”

Lees ook: MAN toont indrukwekkende showtruck op Truckstar