Ubbo Hempenius, eigenaar van H&S Group, en Pieter den Hartogh, group managing director van Royal Den Hartogh Logistics, hebben op 15 maart een overeenkomst getekend waarbij Den Hartogh alle aandelen in H&S Group heeft overgenomen.

H&S wordt de vijfde business unit van Den Hartogh, naast de business units Liquid, Gas, Global en Dry Bulk. De overname omvat alle bedrijfsonderdelen en joint ventures van H&S Group, met uitzondering van de business unit Cleaning & Filling in Barneveld. Met de uitbreiding van het dienstenpakket versterkt Den Hartogh haar wereldwijde marktpositie als toonaangevende logistieke dienstverlener. De transactie is onder voorbehoud van goedkeuring door de regelgevende instanties.

Juiste stap voorwaarts

Ubbo Hempenius: "De fusie van H&S Group en Den Hartogh is een uitgelezen kans om onze krachten te bundelen en volledig te benutten, onze slimme logistieke oplossingen uit te breiden en ons bereik verder te ontwikkelen. Ik ben ervan overtuigd, net als onze CEO Stefan Heintjes en onze Raad van Advies, dat dit de juiste stap voorwaarts is voor H&S. Het waarborgt de continuïteit en onafhankelijkheid van ons bedrijf. We creëren een duurzame toekomst voor onze teams en werken samen om nieuwe normen te stellen in de wereld van de logistiek. Bovenal zorgt het ervoor dat onze klanten optimaal profiteren van een uniek en uitgebreid wereldwijd servicepakket."

Vijfde business unit voor vloeibare voedingsmiddelen

Pieter den Hartogh: "Uitbreiden naar een vijfde business unit voor vloeibare voedingsmiddelen is een strategische keuze en bovendien maakt het me ongelooflijk trots om dit te kunnen doen in samenwerking met H&S, een familiebedrijf met zoveel raakvlakken op het gebied van geschiedenis, waarden en ambitie. We voegen niet alleen activiteiten samen. We combineren onze verhalen, onze dromen en onze mensen. Het H&S-team is met hun expertise, enorme kennis, ervaring en ambitie een waardevolle en welkome aanvulling op de Den Hartogh-familie."

Gezamenlijke geschiedenis

De twee internationaal opererende Nederlandse familiebedrijven zijn beide toonaangevende logistieke dienstverleners met een rijke historie. Ze stellen veiligheid voorop en delen waarden als transparantie, persoonlijke ontwikkeling en respect. De geschiedenis tussen de twee bedrijven gaat ver terug; Sinds 2001 lopen er samenwerkingsprojecten.

Lees ook: Alfa verwacht voortzetting van overnames en fusies in transportsector