Wacht niet tot het moet, maar maak het jezelf nu alvast makkelijk door een keuze te maken uit de verschillende mogelijkheden. Dat scheelt straks een hoop zorgen.

Hvo en lng

Direct duurzamer rijden? Ga dan voor hvo (hydrotreated vegetable oil). Het mooie aan deze fossielvrije diesel is namelijk dat er geen technologische aanpassingen aan een vrachtwagen nodig zijn. Zo rij jij op een eenvoudige en snelle manier een stuk duurzamer.

Lng (liquefied natural gas) is niet alleen goed voor het milieu, het geeft je ook de mogelijkheid om kostenneutraal CO2 te besparen. Lng is namelijk goedkoper dan diesel. Zo kun je zonder hoge kosten rijden op – op dit moment – de meest schone brandstof in de transportsector.

Groen gas (cng)

Wereldwijd rijden al meer dan 10 miljoen voertuigen op cng (compressed natural gas), oftewel aardgas onder druk. Het gas wordt door een ondergronds leidingnetwerk vervoerd; transport naar een tankstation is dus niet nodig. Daarnaast is onze cng afkomstig van biologisch afval.

High Power Charging

Je wilt wel overstappen op elektrisch rijden, maar dat lange opladen tussendoor houdt je tegen. Dat begrijpen we best, maar met High Power Charging hebben we dat probleem voor je opgelost! Dankzij speciale snelladers kun je bestelauto’s of elektrische trucks ultrasnel opladen. 

Waterstof

Het is eenvoudig op te slaan en te transporteren, kan lokaal worden geproduceerd en de voorraad is onuitputtelijk. Geen wonder dat waterstof ook wel de ‘brandstof’ van de toekomst wordt genoemd. En het mooie: waterstof is ook heel geschikt voor (zwaar) transport!

Ga jij voor groen(er)?

Bespreek jullie mogelijkheden met onze adviseur. Maak een (digitale) afspraak via [email protected].

Green Planet

Green Planet is een multifueltankstation in Pesse (Drenthe). Wij geloven in een tankstation dat méér biedt – dus ook de meest duurzame brandstoffen. Zo werken we vandaag nog aan het schonere transport van morgen.