"We zijn verheugd dat we ons eerste deliverystation openen in Nederland sinds de lancering van Amazon.nl in 2020”, zegt Roeland Donker, countrymanager Amazon Nederland. "Naarmate ons bedrijf verder groeit blijven we investeren, met name in ons logistieke netwerk binnen Nederland. Met de introductie van dit nieuwe deliverystation wordt de bezorging aan onze klanten nog efficiënter.”

Amazon in Rozenburg

Vanuit het gebouw van 8.500 m² in Rozenburg belevert Amazon zijn klanten in het gebied rond Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Haarlem. Deliverystations spelen een cruciale rol in de laatste kilometers van het bestelproces en zorgen voor extra snelheid bij de bezorging aan Amazon-klanten. Pakketten worden vanuit bestaande magazijnen en sorteringscentra in Europa verstuurd naar een deliverystation, waar ze in bestelauto’s worden geladen om vervolgens te worden bezorgd bij klanten.

Elektrische auto's

Amazon’s delivery-servicepartners zullen in het derde kwartaal van 2021 pakketten bij klanten bezorgen met veertig elektrische bestelauto’s. Bovendien zal de nieuwe bezorghub worden voorzien van vijftig oplaadstations. Wereldwijd zullen alle nieuwe deliverystations van Amazon zo worden ontworpen dat ze volledig geschikt zijn voor elektrische bestelauto’s. Het bedrijf optimaliseert de flexibiliteit en schaalgrootte van deze locaties, van de ruimtelijke indeling tot het elektrische ontwerp, zodat het in 2022 wereldwijd 10.000 elektrische bestelauto’s kan laten rijden.

amazon delivery station rozenburg schiphol

Ondernemers die willen bezorgen

Het deliverystation zorgt, initieel, voor meer dan honderd fulltime- en parttimebanen, boven op de honderden banen voor chauffeurs bij de delivery-servicepartners. Amazon biedt ondernemers ook de kans om hun eigen bedrijf op te zetten en pakketten te bezorgen aan zijn klanten. Het internetbedrijf wil hen op een praktische manier helpen bij het opstarten van hun koeriersbedrijf, onder meer door hen toegang te geven tot geavanceerde bezorgtechnologie, kortingen op een selectie van bedrijfsmiddelen en diensten, training op het gebied van hulpmiddelen, processen en het functioneren van de chauffeurs, en leveringen rechtstreeks van Amazon.