Op maandag 15 maart ging de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto's (Seba) van start. De regeling heeft in de eerste week 270 aanvragen ontvangen. Dit betreft 361 auto's met een totale claim van € 1.523.402. Hieruit blijkt dat veel ondernemers met extra steun door deze subsidie nu de knoop doorhakken en hun wagenpark gereed willen maken voor de toekomst. 

Hoe werkt de vergelijkingstool?

WelkeEbestelbus.nl vraagt het kenteken van de huidige bestelbus, een jaarkilometrage en het aantal kilometers per dag. Van de gekozen alternatieven worden de kosten getoond. De vergelijkingstool vergelijkt niet alleen de aanschafprijzen met elkaar, maar berekent de maandlasten op basis van de totale levensduurkosten (TCO). Juist door ook de afschrijving, laad- en tankkosten én het onderhoud in de vergelijking mee te nemen, wordt duidelijk dat een elektrische bestelbus toegankelijker is dan ooit. Ook laat de vergelijker zien welke subsidiemogelijkheden er zijn en hoe deze uitpakken voor verschillende soorten ondernemingen, zoals de eenmanszaak, de bv en non-profitorganisaties.

Tot einde 2024 beschikbaar

De vergelijkingstool welkeEbestelbus.nl is merkonafhankelijk en samen met partijen uit de sector samengesteld. De website blijft in ieder geval beschikbaar tot en met 2024. Het beschikbare aanbod van elektrische alternatieven wordt gedurende deze periode steeds geactualiseerd.