POLSPOTTEN zocht een deskundige logistieke partner die de steeds complexere en technischer wordende eisen van een omni-channel interieurbedrijf in goede banen kan leiden. Vanaf juli zal FIEGE alle inkomende, opslag- en uitgaande activiteiten voor POLSPOTTEN's B2B en B2C ondernemingen beheren vanuit haar multi-user centrum in Westzaan, nabij Amsterdam.

Snelle groei en streven naar duurzaamheid

POLSPOTTEN, dat in 1986 werd opgericht, staat bekend om een exclusief assortiment aan interieurproducten, waaronder woonaccessoires, serviesgoed, banken, krukken en tafels. De snelle groei van het bedrijf en een streven naar duurzaamheid bracht POLSPOTTEN ertoe om samen te werken met FIEGE. FIEGE deelt dezelfde waarden, en beschikt over een magazijn met een BREEAM Excellent certificaat in Westzaan, dicht bij inland terminals waardoor milieuvriendelijk containervervoer over water mogelijk is.

Steeds geavanceerder en meer geautomatiseerd

CEO van POLSPOTTEN Victor van Nieuwenhuizen, die samen met COO/CFO Juliette van der Eerden het bedrijf leidt, licht de keuze toe: "POLSPOTTEN groeit snel en we hadden behoefte aan een deskundige logistieke partner zoals FIEGE om onze bestellingen te verwerken, aangezien de industrie steeds geavanceerder en meer geautomatiseerd wordt, met zaken als drop-shipping, elektronische gegevensuitwisseling en B2C-vereisten. Bovendien plaatst de internationale aanwezigheid van FIEGE als specialist in supply chain-oplossingen ons in een positie om te profiteren van hun expertise op middellange tot lange termijn, als we internationaal blijven groeien. We zijn enthousiast over onze toekomstige samenwerking."

Profiteren van synergie

Christoph Mangelmans, managing director van de FIEGE Business Unit, Customer Products, voegt hieraan toe: "We zijn dankbaar voor het vertrouwen dat Juliette van der Eerden, Victor van Nieuwenhuizen en hun team in ons hebben gesteld. Ons geavanceerde en duurzame logistieke centrum in Westzaan biedt de ideale omstandigheden voor een snelgroeiend en internationaal succesvol merk als POLSPOTTEN. Door te profiteren van de synergie met onze klant Zuiver kunnen we de efficiëntie van POLSPOTTEN naar een nieuw niveau tillen."
POLSPOTTEN zal ongeveer 10.000 van de in totaal 40.000 m2 aan logistieke ruimte bezetten in FIEGE's logistieke centrum in Westzaan, dat strategisch gelegen is nabij de haven van Amsterdam en op slechts enkele kilometers van Schiphol.

Over POLSPOTTEN:

POLSPOTTEN is een Nederlands designmerk dat al sinds 1986 bestaat. Het merk is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal interieurmerk. De collectie bestaat uit designobjecten variërend van tijdloze meubels tot speelse interieuraccenten. De POLSPOTTEN collectie transformeert elke ruimte onmiddellijk en creëert een eigen sfeer. Ze is werelds qua expressie, gedurfd qua constructie, en op geen enkel moment gehinderd door conventies.

Over FIEGE:

De FIEGE Groep heeft haar hoofdkantoor in Greven in Westfalen en is één van de meest innovatieve logistieke bedrijven in Europa. Met meer dan 23.000 werknemers op 133 locaties in 16 landen, opereert FIEGE op internationaal niveau: van de kernmarkten in Europa helemaal tot aan Azië. FIEGE is al vijf generaties lang een familiebedrijf en wordt beschouwd als een pionier op het gebied van contractlogistiek. Modulaire oplossingen voor logistiek, digitale diensten, vastgoed en ondernemingen vormen de belangrijkste bedrijfsactiviteiten. In 2021 behaalde de FIEGE Groep een omzet van 1,8 miljard euro en beheerde meer dan vier miljoen m2 logistieke ruimte.

Lees ook: Beekman Transport neemt Wetra EDC in Nieuw Amsterdam over