Sinds de oprichting van H2 Mobility in 2015 fungeert het Zuid-Koreaanse merk al als aangesloten partner in de ontwikkeling van de waterstofinfrastructuur in Duitsland. De nieuwe stap van aandeelhouder versterkt de toewijding van Hyundai aan waterstofbrandstofceltechnologie, door de uitbreiding van de waterstofinfrastructuur voor waterstofelektrisch aangedreven brandstofcelvoertuigen (FCEV’s) te ondersteunen.

Hyundai wil vooruitgang in waterstof

"We zijn erg blij met onze nieuwe aandeelhouder", zegt Nikolas Iwan, managing director bij H2 Mobility. "Daarmee bevestigt Hyundai het toenemende belang van waterstof: het garandeert onbeperkte mobiliteit zonder restricties."

"Met deze stap ondersteunen wij de ontwikkeling van een waterstofinfrastructuur", reageert Michael Cole, president en ceo van Hyundai Motor Europe. "Door onze ervaring in waterstofbrandstofcelsystemen te combineren met H2 Mobility’s jarenlange ervaring in de ontwikkeling van een waterstofinfrastructuur, zal dit partnerschap ons in staat stellen aanzienlijke vooruitgang te boeken in het creëren van een schoon waterstofecosysteem."

Partnerschap met H2 Mobility

Na jaren van partnerschap bundelt Hyundai nu de krachten met H2 Mobility, dat sinds 2015 bouwt aan de waterstofinfrastructuur en waterstoftankstations in Duitsland exploiteert.

hyundai wordt aandeelhouder in h2 mobility
Roland Grassman, vice president Global Fuel Cell Cooperation van Hyundai Motor Company, en Nikolas Iwan, managing director van H2 Mobility.

Alle waterstoftankstations van H2 Mobility kunnen waterstofelektrisch aangedreven brandstofcelvoertuigen bedienen, inclusief personenauto’s en lichte bedrijfsvoertuigen (bij 700 bar). Door het toenemende aantal personenauto’s, bussen, vuilniswagens, veegmachines en vrachtwagens die op schone brandstof rijden, zijn er steeds meer waterstoftankstations die zich toeleggen op het bedienen van de grotere bedrijfsvoertuigen (bij 350 bar).

Bouwen aan een waterstofmaatschappij

Door zijn samenwerkingen met waterstof-, energie- en logistieke bedrijven over de hele wereld, breidt Hyundai zijn activiteiten in waterstofbrandstofcelsystemen gestaag verder uit om de waterstofeconomie te bevorderen. Samen met H2 Mobility zal de auto-, truck- en busfabrikant werken aan de ontwikkeling van een waterstofecosysteem dat voldoet aan de behoeften van de samenleving, zelfs als die behoeften verder gaan dan mobiliteit alleen. De nieuwste waterstofvoertuigen van Hyundai – de Xcient Fuel Cell-truck en de Elec City Bus – zijn onlangs aan de Nederlandse en Duitse media getoond.

Hyundai richt zich niet alleen op het bouwen van emissievrije voertuigen, maar ook op de benodigde infrastructuur voor deze voertuigen. Het partnerschap met H2 Mobility ziet het merk als een nieuwe stap in de actievere rol van Hyundai als belangenbehartiger van het gebruik van waterstof, om te streven naar schonere mobiliteit en een schonere toekomst.

H2 Mobility
H2 Mobility Deutschland is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de waterstofinfrastructuur in Duitsland, voornamelijk voor het bedienen van waterstofelektrisch aangedreven personenauto’s met brandstofcel (700 bar-technologie). Het doel in eerste instantie is de exploitatie van honderd waterstoftankstations in zeven Duitse grootstedelijke regio’s (Hamburg, Berlijn, Rijn-Ruhr, Frankfurt, Neurenberg, Stuttgart en München), evenals langs snelwegen. H2 Mobility neemt alle taken – planning, aanleg, exploitatie en marketing – op zich die nodig zijn voor de succesvolle uitbreiding en exploitatie van het netwerk van waterstoftankstations.
De belanghebbenden van H2 Mobility zijn Air Liquide, Daimler, Linde, OMV, Shell en TotalEnergies. BMW, Honda, Hyundai, Toyota en Volkswagen en NOW National Organization Hydrogen and Fuel Cell Technology adviseren H2 Mobility als geassocieerde partners.